Майсторското изпълнение на Здравко Лазаров със задна ножица в двубоя срещу Спартак Варна напълно заслужено получи признанието на феновете. За първи път в класацията на Ариана „Гласувай за най-атрактивния гол” футболист получава толкова категорично приза за атрактивност. За красивото си изпълнение Здравко Лазаров получава правото да носи жълтата лента на спонсора в следващия кръг на първенството.

В процентно отношение много след него се нареждат попаденията на Фелипе Машадо от ЦСКА (20%), на Иво Иванов от Берое (3,5%), на Даксон Да Силва от Локомотив Пд (2,3%) и на Марчо Дафчев от Локомотив Сф (1,8%)

Ето и номинациите на Ариана за 12-и кръг:

1. Танко Дянков от Вихрен в мача Вихрен - Марек 3:1

2. Мартин Керчев Славия в мача Видима - Славия 0:2

3. Марчо Дафчев Локомотив Сф в мача Пирин - Локо Сф 1:3

4. Рикардо Андре Черно море в мача Литекс - Черно море 1:1

5. Велизар Димитров ЦСКА в мача ЦСКА - Ботев 2:0

Инициативата „Гласувай за най-атрактивния гол” започна със старта на футболен сезон 2007/2008 и се осъществява с подкрепата на Професионалната футболна лига. Целта на инициативата е да създаде платформа, която стимулира и подкрепя атрактивната футболна игра в България, като дава правото на феновете да гласуват за най-атрактивните голове. С продължаването на инициативата „ Гласувай за най-атрактивния гол” Ариана, като основен спонсор на Българското първенство по футбол, отново предизвиква отборите от професионалните групи и техните футболисти да дават всичко от себе си и да осигуряват на феновете повече футболни емоции с най-доброто от футбола – атрактивните голове. Победителят в инициативата е футболният клуб, отбелязал най-много красиви голове през целия сезон, който получава признанието на феновете и парична награда в размер на 50 000 лева. Той ще бъде обявен за “Най-атрактивния отбор на Ариана и българските фенове” в края на сезона. Символ на признанието на феновете е специалната жълта лента, която се връчва на футболиста, събрал най-много гласове на феновете за атрактивно попадение. Всички гласували имат възможността да спечелят футболни награди, които се раздават на всеки кръг от първенството.

Регламент:

Феновете гласуват за най-атрактивния гол до края на всяка седмица (петък), като се регистрират безплатно на страницата www.ariana-football.bg или като изпращат SMS с техния фаворит (от 1 до 5) на кратък номер 1061.

Всеки вторник вестник „Тема:Спорт” публикува на страниците си графично представяне на номинираните попадения с експертен коментар и интервю на победителя от предишния кръг. Най-атрактивните попадения се коментират в неделното предаване на Крум Савов „Спортен свят” по Нова Телевизия. Водещият обявява номинациите от изминалия кръг; голът с най-много гласове и феновете, които печелят футболни награди от Ариана.