Най-опитният и най-добър футболист на Локо Пд Здравко Лазаров се съгласи да даде кратко интервю за Gong.bg от Сандански, където отборът е на подготовка.

„Условията в резиденцията са отлични”, сподели Лазаров. „Тренираме в Дамяница. Всичко върви нормално. Тренираме здраво. Сега в началото тренировките са по-тежки. Наблягаме на тичането. Тази седмица започваме и с мачовете, които чакаме с нетърпение. Все пак сме футболисти и искаме повече с топка да играем.”

Как, с големия си опит, Здравко преценява новите футболисти, някои от които са на проби, а други вече са играчи на Локомотив Пловдив? Дали ще вдигнат нивото на отбора? „Дано, дано вдигнат нивото на отбора”, надява се Здравко. „Това е целта. Сега има 4 – 5 момчета на проби.Тези, които ще одобрят треньорите, ще трябва да са най- добрите за да вдигнат нивото, защото ако са на същото ниво или по-слаби, няма смисъл да ги взимат.”

Какъв е коментарът на Здравко Лазаров на появилите се информации за напрежение между българските футболисти и Юсес Бенжалюн и Родригес за това, че двамата са се пестели на тренировките? „Не. Няма нищо вярно в това”, категоричен е Здравко. „На една от тренировките Юнес беше леко напрегнат и тренира малко по-леко. Джереми Родригес нещо го болеше врата. Абсолютно няма никакво напрежение. Те си изтичаха необходимите дължини. Няма нищо такова за напрежение. Това са неверни информации.”

Очаква ли Здравко в четвъртък, когато от 15 часа в Сандански е първата контрола на Локомотив, да дойдат фенове от Пловдив и да ги подкрепят в първия мач за 2011 година? „Разбира се и съм сигурен, че нашите привърженици ще дойдат до Сандански”, категоричен е Лазаров. „Те са навсякъде, където сме и ние и съм сигурен, че ще дойдат. Надявам се да ги зарадваме с добра игра.”

В четвъртък от 15 часа Локо Пд играе първа контрола за 2011 година срещу Вихрен в Сандански.