Капитанът на Локо Пд Здравко Лазаров даде интервю за Gong.bg и Дарик радио. В него той разкри какво е здравословното му състояние, как преминава подготовката, ще успее ли Локомотив да бъде конкурентен на другите отбори от челото. Здравко вярва, че няколко от неговите съотборници могат да намерят място в националния отбор на България.

„Травмите ми отшумяват вече, имам такива, които са леки, сподели Лазаров. Надявам се до края на лагера да отшумят. Сега се чувствам горе- долу добре, тренирам и се надявам до една седмица да съм напълно възстановен. Докторите казвам, че е много лоша травма, вече минаха близо два месеца.Имам болки, но тренирам наравно с останалите. Днес за мой късмет получих удар на точно това проблемно място, но не е толкова сериозно.”

Здравко вижда,че всички тренират с настроение и се надява,че за втория лагер няма да има толкова играчи на проби. Той не смята, че идващите на проби влияят на подготовката.

„Момчетата се раздават в тренировките, сподели Лазаров. Надявам се на втория лагер да се обиграе отбора и да започнем добре първенството. Ние имаме много добър отбор, готов отбор, трябват ни още едно- две нови попълнения да засилим конкуренцията. Вторият сезон ще се представим много по- добре.”

Лазаров е доволен, че Локомотив няма загуба в Пловдив и се надява отбора така и да продължи.

„Всички силни отбори ни гостуват в Пловдив, заяви Здравко.Нямаме загубена точка като домакини и се надявам така и да продължим. Гостуват ни всички лидери- Лудогорец,ЦСКА, Левски и Церноморец, и Славия.Сигурен съм ,че в първия мач ще победим Лудогорец, добър отбор са, но в Пловдив нямат шанс. За това ще разчитаме и на публиката ни. Не само като домакини, но и като гости.”

На Здравко му е минавало „между главата” да се откаже от футбола, особено след контузиите. Но не знае какво друго ще прави , ако не играе. Той потвърди думите на Велев, че в Локомотив има потенциални национални състезатели.

„Имаме добри футболисти, които наистина имат място в националния отбор, убеден е Лазаров. Само трябва да тренират здраво и Любо Пенев да ги забележи.”