Феновете на Локомотив Пловдив определиха Здравко Лазаров за играч на изминалия мач срещу Видима Раковски, в който любимия им отбор се наложи с 3:0 на „Лаута”.

Капитанът, който вкара втория от головете събра 35,07 процента от всички гласове, следван от Джерами Родригес с 19,42% и Христо Златински, който вкара първия гол, е с 15,90%.
Фен-сайтът LPortala.net ще определя играч на мача след всеки шампионатен двубой на "смърфовете".

От Gong.bg потърсихме Лазаров за мнението му за мача с Видима Раковски и очакванията му от гостуването на Локомотив Пд във Варна на Черно море.

„Не беше много лесен мачът с Видима, откровен е Здравко. Особено в началото на първото полувреме. Добре, че отбелязахме бързо гол, а през второто си решихме бързо нещата с втория гол. Общо-взето труден мач на много тежък терен. Двубоят мина на приливи и отливи в играта ни. Играчите на Видима се бранеха добре и разчитаха на контраатаки. Радостното за нас бе, че отбелязахме гол и в началото на второто полувреме вкарахме бързо втори гол и решихме мача.”

Как приема Лазаров оценката на феновете на Локомотив Пловдив, които го посочиха за играч на мача с тима от Севлиево?

„Мен феновете винаги са ме подкрепяли, сподели Лазаров. Преди време ме избраха и за играч на годината в Локомотив. Заради тях си заслужава да излизам и да играя още. Просто са невероятни. Радвам се, че са избрали мен, макар че всеки от отбора заслужаваше. Тяхното признание ме кара да се раздавам още повече на терена.”

На Локомотив му предстои тежко гостуване на Черно море във Варна. Как Лазаров определя, с оглед на големия си опит, шансовете на отбора му в неделния мач край морето?

„Труден мач, убеден е Здравко. Знаете, че във Варна се играе трудно. Там терена е тежък, особено в тези месеци. Много труден мач, но отиваме за победа, пък каквото стане. Ще направим всичко възможно за да победим.”

Много се изприказва за съдийството през първия пролетен кръг. Може ли, според Лазаров, съдиите да повлияят на мача във Варна?

„Надявам се да не повлияят, сподели Здравко. Ако повлияят, ще е лошо. Нормално е да има леко рамо за домакинския отбор, но ако играем добре, мисля че няма да имаме проблеми от съдиите. Ако си играем нашата игра и всичко е нормално, то трябва да победим, защото аз мисля, че сме по- добрия отбор. От днес започнахме да се готвим усърдно за мача. Надявам се да се подготвим добре и да победим.”