Стадионите на Левски и Славия могат да последват съдбата на тези на ЦСКА и Локомотив София, разбра Гонг. Според наши източници има огромна вероятност „Георги Аспарухов” и „Славия” да бъдат затворени за новия сезон.

Причината са предписанията на „Общинската комисия по наредба за сигурността на спортните обекти преди, по време и след провеждане на спортните прояви организирани на стадионите и спортните зали”, които може да не позволят на тези стадиони да се играят мачове.

Очаква се и основното становището и на Дирекцията за национален строителен контрол, която има най-сериозен глас във взимането на решението. Министерството на спорта също трябва да изкаже своето мнение. Според запознати ДНСК е пожелала да назначи нова комисия, която да мине на оглед през стадионите и да ги огледа основно, което обаче може да отнеме време.

Според запознати Лицензионната комисия към БФС е сериозно притеснена от създалата се ситуация, тъй като срокът за лицензиране е 31 май. В крайна сметка този срок може да бъде удължен, тъй като има опасност нито един от петте столични отбора да не може да играе мачове на собствения си стадион.

Вчера на Герена е минала комисия, която е направила предписания за изчистване на проблемните зони. Все още обаче не са ясни сроковете, които трябва да се спазят.

Първоначално се знаеше, че двата спортни обекта нямат да имат проблеми от подобно естество, като дори „Георги Аспарухов” ще посрещне мачовете на Левски и Берое от Лига Европа.

Ситуацията изглежда много заплетена, тъй в това решение са замесени общински и държавни институции и това може да утежни процедурата. Така на практика решението се взема от действащата общинска комисия, която е направила вече предписания, Министерството на спорта, ДНСК и евентуалната нова комисия, която ще бъде назначена. Едва след това думата ще има и Лицензионната комисия на БФС.

Зов за помощ! Изпрати SMS със съдържание „Levski” на 17777 и помогни на Георги Николов да живее!