Защитникът на Литекс Ивайло Петков започна индивидуални тренировки. Бившият национал скъса кръстни връзки на коляното в края на есенния полусезон и няколко месеца се възстановяваше след претърпяна операция.

Бранителят обаче вече поднови заниманията, макар и само с бегови упражнения и процедури във фитнеса. Все още обаче не е ясно кога Петков ще може да се завърна на терена.

Други двама футболисти на Литекс - Светослав Тодоров и новото попълнение Ненем започнаха тренировки наравно с останалите си съотборници, след като пропуснаха първия мач от пролетния полусезон с Миньор в Перник заради контузии.

Непосредствено преди предстоящия домакински мач на шампионите с Берое (Стара Загора) от 17-ия кръг на "А" група, който е в понеделник от 19.00 часа, ще стане ясно дали старши треньора Любослав Пенев ще ги включи в групата на "оранжевите".

Очаква се в най-скоро време напълно готов за игра да е и капитанът на младежкия национален отбор Александър Цветков, който също претърпя операция в края на миналата година.