Енис Хайри попадна в групата на Черноморец за гостуването на Миньор в събота. Тунизийският футболист с немски паспорт отсъстваше от състава малко повече от 2 месеца, след като в средата на август получи контузия в коляното. Централният бранител се завръща сред 18-те за протокола, сред които фигурираше в първите два кръга срещу Черно море и Локомотив Пловдив, но не влезе в игра.

Мениджърът Красимир Балъков включи в групата за мача в Перник и Мартин Тошев. Нападателят се възстанови експресно от травмата, която го извади принудително от терена в предишния мач срещу Ботев.

Черноморци заминаха днес в ранния следобед с клубния автобус „Мерцедес” за резиденция „Бояна” в София, където ще се настанят преди сблъсъка от 11-ия кръг на „А” група. В Бургас останаха Адриан Фернандес, Николай Кръстев и Александър Стоймирович. И тримата са почти готови за игра, но ще бъдат съхранени за следващото домакинство срещу „Литекс”. Балъков няма проблеми с наказани футболисти.

„Акулите” гостуват на „Миньор” с ореола на нов лидер. Всички в бургаския тим са в приповдигнато настроение и горят от амбиция да защитят първото си място във временното класиране с победа в Перник.

В петък от 13ч. мениджърът Красимир Балъков ще даде пресконференция в резиденция „Бояна”.