Централният защитник на Ботев Пловдив Бобан Грънчаров е под въпрос за контролата на своя отбор срещу Уигън заради контузия. Националът на Македония е с пресечен бедрен мускул на левия крак след сблъсък със съотборник по време на тренировка и може да пропусне проверката с тима от Висшата лига на Англия.

Травмата не е тежка, но заради нея Грънчаров пропусна сутрешната тренировка на „жълто-черните”. Вместо на терена бившият футболист на Апоел Никозия се подготвяше във фитнеса, а следобед отново ще бъде отделно от основната група. Медицинският щаб на „канарчетата” следи под лупа състоянието на Бобан, а крайното решение за участието му срещу Уигън ще бъде взето утре преди мача.

Всички останали футболисти в лагера на Ботев са здрави и тренират на пълни обороти. Първото занимание за деня в Бад Леонфелден бе белязано от дъжд, който обаче не попречи на добрата атмосфера в отбора. „Жълто-черните” завършиха заниманието със завързана игра на половин терен, в която оранжевият отбор в крайна сметка спечели с 4:2. Головете за победителите вкараха Йордан Христов (2), Тодор Неделев и Станислав Костов, а за загубилите се разписаха Томаш Иршак и помощник треньорът Костадин Видолов.