Поредното обещание за закупуването на ПФК Ботев Пд даде представителят на новите преговарящи с Димитър Христолов италианци – Серджо Борго. Футболният мениджър заяви, че в най-кратки срокове преговорите между групата бизнесмени и шефът на „жълто-черните” ще приключат с успех.

Борго разкри, че причината за провала на сделката с предишните купувачи е укрит от Христолов документ. Въпросният лист хартия вече е налице, а босовете от Апенините са запознати с всички задължения на клуба. Италианците са поставили условия, при които биха закупили акциите на Христолов. Те са одобрени от президента на „канарчетата” и това дава оптимизъм на Борго за успешен финал на преговорите.

В същото време треньорът на Ботев Енрико Пичони обвини Христолов за наложената му от прокуратурата забрана да напуска страната и се закани крумовският бос да си понесе отговорността за това. Мярката бе наложена на Пичони заради натрупан от него дълг към пловдивски хотел в размер на 60 хиляди лева. Треньорът е бил излъган, че парите ще бъдат покрити от ПФК Ботев Пд.