С тревни чимове от най-ново поколение започнаха да покриват терена на стадион Лудогорец Арена в Разград.

От тази сутрин екип на софийската фирма „Онтарио” полага настилката със специални машини. Тревата ще е напълно вкоренена и теренът ще е готов за игра на 14 септември, обещаха изпълнителите.

Това на практика означава, че игрището ще е готово за домакинството на Лудогорец срещу Левски от седмия кръг на А група на 25 септември.

„Покритието осигурява еластичност и динамика на играта и издържа на многократни тренировки и състезания. Здравият защитен слой ще причинява по-малко травми на играчите”, обясни управителят на фирмата Христо Тодоров. Той дава от 10 до 12 години гаранция за покритието при правилна експлоатация.

Чимовете са положени върху дренаж, отоплителна система и хумусен слой, който осигурява хранителна среда за тревното покритие. Тревните чимове са изработени съвместно с гръцката фирма „Онтарио спорт Хела Сот”, която е затревявала стадиони в ЮАР. Те пристигнаха в Разград, натоварени на хладилни камиони.

Българският клон на фирмата поддържа и националния стадион, като за три дни сред концерта на Мадона е успяла да възстанови настилката за мача на България срещу Черна гора.