Трансферният скандал за правата на Станислав Ангелов между Левски и Енерги Котбус продължава да ескалира. 29-годишният защитник е бил заплашван по телефона, съобщава германският „Шпортбилд”. „Това засега е връхната точка на спора”, коментира изданието. „По време на почивката си Ангелов е получил заплаха по телефона. Казаха му, че ако стане футболист на Енерги, повече няма да участва в мачове на националния отбор на България”, заяви мениджърът на „червено-белите” Щефен Хайдрих.

„Бившият клуб на българина иска ФИФА да накаже Енерги. Според собственика на Левски Тодор Батков от Котбус са нарушили трансферните правила. Германският тим обаче отрича това”, разказва материалът и припомня цялата трансферна сага около Пелето.

Бившият бранител на „сините” вече от четири седмици е в Котбус, но не може да тренира наравно със съотборниците си, също така не трябва да взима участие в приятелските мачове на отбора от Лаузитц.

Междувременно стана ясно, че и професионалната футболна лига на Германия, както и футболният съюз на страната са се обърнали към ФИФА, за да помогнат на Енерги в спора с Левски. „На шефовете на немския футбол им омръзна от тактическите номера на българите”, каза Хайдрих.

Все още не е ясно, кога ще бъде взето решението по случая. „Нашите адвокати преглеждат в момента документите и жалбата на Левски”, каза говорителят на Световната футболна централа Андреас Херен. Той заяви, че шампионите на България са сезирали ФИФА още на 18-и юни, но не пожела да разкрие какви обвинения са повдигнати срещу Енерги.