Защитникът Петър Занев ще се върне в Литекс и ще започне подготовка с отбора, съобщи футболистът. В момента той e преотстъпен в испанския втородивизионен Ферол, но договорът му за отдаване под наем изтича. Тимът е застрашен от изпадане в трета дивизия, но все пак има шанс да оцелее. Това ще стане, ако спечели утрешната си последна среща от първенството, а останалите мачове се развият благоприятно за него.

„Моят договор с Ферол не е свързан с това дали те ще оцелеят във втора дивизия или не. Аз при всички случаи си тръгвам. В последната среща няма да играя, защото предишния мач получих разтежение и се налага почивка. Даже след като се прибера в

София ще се подложа на ядреномагнитен резонанс. Травмата обаче не е сериозна и вероятно ще подновя тренировки след десетина дни”, каза още Занев пред БТА.

„За мене беше важно да играя. Имам 14 мача, от които само две загуби. Имахме серия от осем мача без поражение и аз играх в нея. Предпочитам обаче да играя в отбор с високи цели, това е водещото за мен. От тази гледна точка Литекс е много по-добър вариант от Ферол”, казва още Занев.

Ловчанлии ще вземат и 18-годишния бразилец Адриано Миранда, който през изминалото първенство игра за македонския Пелистер (Битоля). Миранда демонстрира отлична техника в първенството на бившата югорепублика и някои специалисти дори го причислиха към най-качествените чужденци.

Мениджърското звено на Литекс е осигурило и трима играчи от френската Лига 1. Те обаче ще станат свободни агенти след 30-и юни, когато се очаква да се присъединят към „оранжевите”. Футболистите бяха наблюдавани от главния мениджър Стойчо

Стоилов, от финансовия директор Величко Дихонов и от шефа на школата на клуба Ферарио Спасов.

Литекс събира футболистите си в понеделник, а ден по-късно ще бъде даден официалният старт на лятната подготовка. Планирани са два лагера – един в България и един в чужбина.