Петър Занев вече официално е футболист на испанския Селта. Бившият футболист на Литекс бе представен по-рано днес като новото попълнение на отбора от Виго. Договорът на бранителя с тима на Христо Стоичков е за 1+2 години.

„Току-що завърши представянето в централата на клуба. Стоичков даде своето мнение за качествата на Петър и скаутите на отбора също са го харесали”, обясни президентът на „оранжевите” Ангел Бончев. Той разкри, че интересът на Селта към Занев е от четири месеца.

„Занев е доволен. Няма причина да не бъде, защото всяко едно израстване на един играч е свързано със смяна на тима, в който играе. Той отива в държава, в която се играе сериозен футбол”, каза Бончев. Босът на ловчанлии сподели, че е гледал вчерашния мач на Стоичков и неговите футболисти срещу Хетафе. Въпреки победата с 2:1 обаче тимът от Виго изпадна във втория ешелон на Испания. „За съжаление нещата не зависеха само от Селта”, коментира шефът на Литекс.

„Христо Стоичков е оптимист и вярва, че отборът му ще се върне в Примера Дивисион догодина. Гласувано му е доверие от президента на клуба. Той има пълен картбланш да работи”, заяви Бончев.

Небойша Йеленкович в най-скоро време най-вероятно ще се присъедини към чешкия шампион Спарта Прага. „Смятам тази сделка също за приключена”, каза Бончев.