Австрийският шампион Ред Бул Залцбург ще изпрати свои съгледвач на мача Левски- Литекс, който наблюдава младия футболист на оранжевите Станислав Манолев. Клубът, чийто треньор в момента е италианската легенда Джовани Трапатони, ще изпрати на мача на Герена в събота Герхард Щогер, съобщава Българската телеграфна агенция.

Манолев направил впечатление на австрийците по време на контролата между двата отбора в Дубай. Тогава играчът, който в момента играе като десен защитник, игра пълни 90 минути, а самата среща завърши при нулево равенство.

Дербито от 18-я кръг в А група между Левски и Литекс ще бъде наблюдавано и от главния мениджър на полския Лех Познан Анджей Кшижневски. Кшижневски, който е бивш вратар и съдия, е в България по покана на българския футболен агент Николай Жейнов.

Пратеникът на Лех Познан изгледа вчера мача от турнира за купата на България между Локомотив Сф и Ботев Пд.

Както е известно, преди година и половина същият полски отбор проявяваше интерес към вратаря Георги Петков. Тогава обаче изпълнителният директор на сините Наско Сираков заяви, че Лех Познан е прекалено малък клуб за вратаря на националния отбор.

Междувременно стана ясно, че холандецът Ко Адриансе ще замени Джовани Трапатони на треньорския пост в австрийския клуб Ред Бул Залцбург през следващия сезон.