Реферът на най-старото столично дерби Ангел Ангелов е заключен в собствения си дом. Арбитърът, който е син на изтъкнатия бивш съдия Любен Ангелов седи заключен от съдия изпълнител в дома си.

Ангел Ангелов призна в интервю пред Гонг, че е готов да повика пожарна, само и само, да е на стадион „Георги Аспарухов” утре в 16.15 минути, за да свири мача Левски-Славия, който е с начален час 18.

„Информацията ви е вярна. Заключен съм в апартамента си. Една от двете ни врати е със сменен патрон, а нашите брави са разбити. Не мога да разбия врата, тъй като след това ще последва съдебно производство. Ситуацията е следната, Преди петнайсетина години имахме жилище, което искахме да заменим, за по-голямо жилище. От Министерство на Отбраната да сключим договор, да дадем жилището си на техен служител, който те си изберат. Внесохме доста по-голяма сума, която е за още едно жилище и да го заменим, за това жилище в центъра. Петнайсет години живеем тук без никакви проблеми. Чакахме да получим нотариален акт, но в някаква фирма съди министерството. Спечелила е делото, а МО иска да се разплати с фирмата, като и даде нашия апартамент”, разказа по телефона затвореният рефер Ангел Ангелов.

„Предполагам, че нещата ще се разрешат, защото утре имам мач, който трябва да ръководя. Очаквам да дойдат, да отключат, за да се стигне до някакво нормално решение. Аз си мисля, че живеем в някаква нормална държава”, продължи съдията на най-старото столично дерби.

„Не вярвам да останем на улицата, имаме варианти, но нищо не се знае”, спомена още пред Гонг съдията, който живее с родителите си.

„Мисля за мача, защото има по-малко от 48 часа до началото и няма как, да се направи промяна. Смятам да се обадя на пожарната, да дойдат и да разбият вратата”, разкри Ангелов.

„Евентуално може и през балкона да сляза с помощта на пожарната. Живея на четвъртия етаж. Правилникът повелява, че трябва да откажа мач най-късно 48 часа преди началото му. Надявам се да стигнем до културно решение”, сподели Ангел Ангелов.

„Говорих с шефа на съдиите Борислав Александров, който знае, какво се случва. Разбрахме се да се чуем отново по-късно. Дано да няма по-големи инциденти”, каза с надежда младият арбитър, който ще има честта да свири мача между „сини” и „бели”.

„Тази случка не може да ме притесни. Аз имам силна психика и не вярвам да ми повлияе. Засега съм си спокоен, дори да изляза с помощта на пожарна, ще си ръководя мача”, закани се Ангел Ангелов.

„Не съм се чул с помощниците, защото не исках да ги обременявам, но сигурно са разбрали от медиите”, завърши седящият под ключ рефер Ангел Ангелов.