Евентуалният трансфер на защитника Сърджан Лукин в Стяуа е водеща тема за редица румънски медии. Те следят всяка крачка около очакваната сделка, като сега според тях преговорите между букурещкия гранд и Ботев са зациклили. 

Изданието "Долче Спорт" пише, че в последния момент "канарчетата" са се отметнали от договорената сума за защитника и са поискали повече пари. Сайтът твърди, че първоначално е трябвало да се платят 175 хил. евро за Лукин. 

Впоследствие обаче "жълто-черните" са поискали с 50 хил. повече за подписа му и това към този момент стопира сделката. Предстои спешна среща между шефовете на Стяуа и тези на Ботев. 

Иначе в Румъния пишат, че всичко около личните условия на играча вече е договорено. Той се е съгласил да получава по 12 хил. евро на месец, а ще вземе и 100 хил. евро на ръка при подписването. 

Отделно в договора му ще бъдат записани и различни бонуси в зависимост от представянето и постигането на определени цели от Стяуа, като например влизане в групите на Шампионската лига. 

Самият играч вече даде интервю пред медиите в страната си, че не очаква миналото му в Динамо Букурещ да му попречи на трансфер другаде. С това явно намеква, че е готов да заиграе в големия враг Стяуа.