Старши треньорът на Ботев Енрико Пичони няма право да напуска границите на България, съобщи за Гонг директорът на Пловдивската полиция комисар Тодор Чонов.

Срещу италианеца е образувано досъдебно производство за измама. Районната прокуратура наложи процесуална мярка Пичони да не напуска страната без разрешение на наблюдаващия прокурор. Все още наставника на Ботев няма повдигнат обвинителен акт, тъй като в момента се събират доказателства за неговата вина.

Както вече е известно преди време от хотел „Империал” в града под тепетата оповестиха, че групата италиански футболисти, който пристигнаха при „жълто-черните” е натрупала задължения за над 50000 лева.

Стаите, в които бяха настанени те са наети на името на треньора. По-късно длъжниците бяха натирени от хотела. Решението Пичони да не напуска страната е на прокуратурата като предпазна мярка да не се укрие докато тече досъдебното производство. Така Пичони ще трябва да отложи пътуването си до Италия, заради което разпусна „жълто-черните” в петдневна ваканция.