„След като бихме Литекс имаме морал”, откровено възкликна Еуген Трика на днешна среща с журналисти. И след това опита да оплюе всичко, с което е свързано не толкова богатото му на успехи минало. Но евтините популистки номера май вече не вървят. Особено като носят вкуса на претоплена мамалига.

Под ножа падна Пламен Марков – доскорошният наставник на „румънската машина за голове”. Не му харесвали методите му на работа – и сигурно затова моралът е липсвал. Едва ли само бившият национален селекционер е причината за слабата игра на Трика и Тиаго. Все пак севлиевецът бе последният треньор, класирал националите ни на голям футболен форум – европейското в Португалия. Нещо, което господин Трика е гледал само по телевизора. И ако е толкова отворен, защо говори, когато вече Марков го няма. На 100 % съм убеден, че и Стойчо Младенов ще бъде заклеймен от „световната звезда” от Румъния, че ако продължава със същите методи на работа, нищо добро не го чака.

Откъде Люпко Петрович бил сигурен, че Левски ще е шампион? Без да адвокатствам на сърбина, при шест точки преднина и при играта, която показват двата отбора, какво лошо има да дадеш прогноза. Особено когато футболът ти е ясен и си вдигал над главата си КЕШ. И не Трика е човекът, който ще дава акъл, къде да почива някой, с който няма изобщо по какво да се сравняваш.

Ами тогава да дадат Купата на България на Литекс! Щом така е казал Еуген.

И последно! Стадионите в България не ставали. Аз поне дотук не чух Радо Станев, който игра в Румъния да каже нещо против стадиона на „Чехлаул” в град Пятра Нямц. Едва ли е като „Емирейтс” в Лондон.

Всичко си опира до възпитанието. А това да ритнеш чантата на собствения си лекар въобще не говори за такова.