Второ поред тежко домакинство предстои на Спартак Вн, този път срещу Левски в неделя.

Мачът, както и предходният срещу Литекс идват в много неудобен момент за варненския тим. Причината е ясна: забавянето на картотеките на основни футболисти като Иванович, Джукич, Ортега и Баба, играчи, които придават коренно различен облик на Спартак, нещо което се видя в подготовката.

Миронов няма да може да използва и друг ключов футболист - привлеченият от Славия Иван Найденов, който е контузен, както и дошлият от Левски нападател Дарин Тодоров.

Ръководството на Спартак е взело решение, че другият привлечен от "сините" Богомил Дяков може да играе срещу шампионите. Ако говорим за надежди в лагера на Спартак за мача срещу най-силния отбор в България - Левски (като такъв го характеризира лично самият Миронов), то те опират до следното:

1. Под ръководството на Мирослав Миронов Спартак извъртя хикс на Левски в София 0:0 преди 4 години, с което ги лиши от титлата, а през декември 2002 направи 0:0 за Купата във Варна. Традицията сочи, че срещу Левски, отборът на Спартак с Миронов има две ремита и 1 загуба.

2. В отсъствието на ключовите горепосочени играчи, тези, на които ще се гласува доверие са готови да го оправдаят. В игра след изтърпяно наказание се завръща централният бранител Йонко Пейков на десният бек ще застане Дяков. Заедно с последния на терена с екипа на Спартак ще излязат общо трима бивши футболисти на Левски, които със сигурност ще искат да се докажат.

3. Спартак се изправя срещу голям дразнител - Левски, а това е гаранция за пълно себераздаване.

4. Благодарение на доброто представяне на Спартак във Варна от началото на сезона, както и на показания различен облик в подготвителния период, публиката се върна на стадиона и ще подкрепя любимците си неистово от първата до последната минута, независимо от развоя на мача.

Ето и най-вероятните 11 титуляри, на които ще заложи Мирослав Миронов срещу "сините": на вратата Генко Славов, централни защитници Йонко Пейков и Венци Маринов, ляв бек Христо Арангелов, десен - Богомил Дяков. В халфовата линия - Владимир Пекин, Младен Стоев, Кунчо Кунчев и Боби Георгиев, напред - Росен Каптиев, а малко зад него младият Георги Филипов.

За кого ще духа морският бриз, за Спартак или Левски - отговорът в неделя късен следобед.