Левски спечели с 1:0 срещу Артмедия в последната си приятелска среща в Кипър и поднесе победа на треньора си Станимир Стоилов, който днес празнува своя 41-и рожден ден в повторение на двубоите от Купата на УЕФА от февруари 2006 година.

Единственото попадение в мача вкара навлизащият във все по-добра форма Николай Димитров, а сините направиха още няколко сериозни пропуска пред врата на словаците пред погледа на мениджъра Лъчезар Танев.

Футболистите на Левски започнаха по-активно двубоя, но не успяваха да създадат реални опасности, които да застрашат вратаря Каменар, който сам можеше да си усложни живота в 24-ата минута, когато изчисти топката в тялото на Жеан Карлос и след рикошета за малко не влезе в мрежата.

До края на първата част игровото предимство отново бе на страната на българите, но отбраната на Артмедия не позволи на сините да създадат сериозни голови положения.

На почивката Станимир Стоилов пусна в игра пропусналия почти цялата подготовка заради участието си на Купата на африканските нации Ричард Еромоигбе на мястото на Дарко Тасевски.

В 52-ата минута Жеан Карлос можеше да открие резултата, след като прехвърли вратаря Каменар, но топката прехвърли и вратата. Пет минути бразилският нападател направи нов пропуск, стреляйки в аут от точката на дузпата.

В 58-ата минута Жоазиньо изведе хубаво Мирослав Иванов, който намери Николай Димитров сам срещу вратаря и Хичо хладнокръвно вкара за 1:0.

След многоходова атака на Левски в 65-ата минута, минала през Юсех Рабех, Лусио Вагнер и Николай Димитров, Жеан Карлос свали топката на Ричард и той стреля силно, но не неточно.

Пет минути по-късно сините отново изпуснаха невероятно положение, след като Мирослав Иванов стреля в страничната греда, Жеан Карлос се добра до върналата се в наказателното поле топка, който обаче на празна врата изпусна.

В последните минути на двубоя Станимир Стоилов замени нападателното трио Димитров-Карлос-Соарес с Киров, Иса и Огнянов, като те на няколко пъти обстрелваха вратата на Артмедия, но безуспешно.

Утре футболистите на Левски се прибират в България, където ще продължат подготовката си преди началото на шампионата.