Да водиш до 80-ата минута с 2:0 и да допуснеш 2:2 в края си е направо харакири. След головете на Бакари и Райков в първия четвърт час на фантастичното първо полувреме, в което Черно море се забавляваше на терена, а Локо Сф не знаеше къде се намира, едва ли и най-големият песимист е допускал, че може с такава лекота да бъде изпуснат един спечелен мач.

Вместо да довършат съперника, в чиито редици някои играчи тепърва се запознаваха, „моряците” го съживиха с демонстрирания аристократизъм. Ако първото полувреме беше най-доброто за Черно море, може би от 2 години насам, то с второто домакините се изплюха на целия си труд от мача с ЦСКА насам. Със загубените 2 точки, сега се върнаха в изходна позиция от двубоя със Славия (0-0).

Мачът с Локомотив е поредното доказателство, че 2:0 е най-коварният резултат. И ако големите отбори отдавна са научили това правило и не допускат изненади след 2 гола чист аванс, то Черно море тепърва ще започва да си учи урока. Язък за спечелените с толкова труд и пот точки при гостуванията на ЦСКА, Берое и Левски и в домакинството срещу шампиона Лудогорец.

Вместо натрупаното самочувствие от представянето в тези мачове да даде тласък за една по-продължителна серия на „моряците”, те левашки си проиграха шанса срещу тим, който тепърва търси своя облик. Ако през първата част столичните „железничари” имаха само два удара към вратата на Китанов, то през втората домакините с играта си едва ли не им казаха „Ела, вълчо, изяж ме!”, като почти изцяло дадоха инициативата на съперника. Аристократизмът, липсата на концентрация и смените, които с нищо не съживиха полузаспалия през втората част Черно море, се оказаха достатъчни Китанов да се навежда 2 пъти, за да вади топката от мрежата си.

Принудителните смени на Бакари и Божилов не са оправдание. Червената лампичка светна за домакините на 3 пъти- в 56-ата минута при гредата на Сота, при инкасирания първи гол в 80-ата, и в 83-ата при гредата на Димитър Илиев. И понеже в „морето” не я видяха, сега тя ще ги „огрява” с напрежение и срещу Ботев, и срещу Пирин, и срещу Литекс. От отборната игра в защита, от пресата в средата на терена, демонстрирана през първото полувреме на мача, както и в предходните двубои, в събота между 45-ата и 94-ата минута нямаше и помен.

Продукцията на Черно море през второто полувреме заседна като буца в гърлото на феновете, които бяха започнали да мечтаят за нещо голямо през този сезон. Вместо да си вземат трите точки в събота, сега „моряците” ще гонят дивото в Пловдив срещу Ботев. Пред пълни трибуни срещу разярения Ботев, който стъпи накриво в Стара Загора, варненци ще трябва да изорат терена и да си изплюят дробовете, за да се надяват поне за точка, но дори и да я спечелят, тя още повече ще нагарча на техните фенове заради изпуснатите две срещу Локото.

Ако с представянето си от 3-ия до 8-ия кръг Черно море натрупа самочувствие, даде заявка за сериозен отбор и накара феновете да мечтаят, то с второто полувреме срещу Локомотив показа, че има още да учи, за да го определят специалистите като фактор. Разликата между големия отбор и този, който играе поддържаща роля е ПОСТОЯНСТВОТО! След злополучния старт в първенството и хикса срещу Славия у дома, „моряците” успяха да се изправят. Сега им предстои втори дубъл...