Първото официално събитие в програмата по повод отбелязването на вековния юбилей на Берое е насрочено за 25 април. Тогава ще бъде открита фотоизложба на специалната за подобни инициативи алея в парк „5 октомври“. Чрез подбраните фотографии ще се припомнят славните моменти, значими събития  и впечатляващи моменти от историята на клуба.

На 5 май ще бъде представена юбилейната книга „Берое – 100 години футбол“. Луксозно издание с твърди корици, което ще представи богат снимков материал, думи от бивши и настоящи футболисти и деятели, статистика, незабравими „беройски“ мачове, много емоции и един специален поглед към историята на Берое. Автор на книгата е Илко Груев.

Тържествата ще продължат и в началото на месец юни. Тогава е предвиден фестивал „Stara Zagora Mezi“ под мотото „Берое – рекордьор на Балканите“, посветен на рекордните 4 Балкански купи, спечелени от старозагорския клуб.

През четирите дни в най-новия парк в града ще има много балкански страсти и футболни емоции. Комбинация от концерти, турнири, изложби, атракциони, кулинарни изложители от балкански държави, игри и подаръци. Берое ще има и свое специално кътче в парка, където са подготвени много изненади.