От ръководството на „Литекс” обявиха състава, в който отборът ще се изправи срещу победителя в националния аматьорски турнир „Аматьори срещат професионалисти”. Мачът между шампиона-аматьор и шампиона на България за 2010 г. е специалната награда в турнира на „Ариана”. Груповите фази стартират на 23 юли (петък) от 14.00ч. на Национален стадион „Васил Левски” в София. Дългоочаквана среща между аматьорите и професионалистите ще се състои на 24-ти (събота) от 20.00 ч. и ще бъде излъчена директно в ефира на телевизия PRO.BG. Входът за всички желаещи да наблюдават на живо мачовете на стадиона е свободен.

Съставът на „Литекс” с треньор Ангел Червенков, който ще се изправи срещу най-добрия аматьорски отбор в „Аматьори срещат професионалисти” е следния: Тодор Тодоров (вратар), Михаил Венков (защитник), Ивайло Петков (защитник), Николай Бодуров (защитник), Ивелин Попов (централен нападател), Уелингтън да Силва - ТОМ (централен нападател), Момчил Цветанов (централен нападател), Алехандро Сандрино (централен нападател), Небоиша Йеленкович (централен нападател) и Светослав Тодоров (нападател). Мачът ще се проведе в две полувремена по 15 минути всяко. Тренировките на аматьорите ще води националният селекционер и посланик на турнира – Станимир Стоилов.

В продължение на 4 месеца на територията на цялата страна над 12000 участници се състезаваха в надпреварата за футболната награда на „Ариана”. В рамките на „Аматьори срещат професионалисти” бяха излъчени 10 финалисти, които ще представят 10-те български града в голямата надпревара за излъчване на шампиона на турнира. Жребият, който бе изтеглен от Цанко Цветанов и Краси Радков в „Шоуто на Слави”, разпредели отборите в 3 групи. Те ще играят всеки срещу всеки, както следва. Група "А": "Нюкасъл" (Хасково), "Пикадили" (Варна), "Бенмар" (Бургас) и "Адвокати" (Русе). Група "Б": "Шампионите" (Пловдив), "Ивис" (Стара Загора), "Атлетик Грамада" (Благоевград). Група "В": "Бригада" (София), "Кафе Порто Рико" (Шумен), "Централ Мол" (Плевен).