Филмът на Борислав Колев - „Стоичков - Истината за легендата" показва неизвестни до момента събития, свързани с Камата.

Във филма "Стоичков", който тръгва по екраните в цялата страна на 2 ноември, взеха участие световноизвестни имена като Йохан Кройф, Хосе Карерас, съотборниците му в знаменития дрийм тим на Барселона Чики Бегеристайн, Алесанко и Еусебио, мениджърът на Стоичков Хосе Мария Мингея, Жорди Пужол - президент на Каталуния от 1980 до 2003 г., най-влиятелният политик в каталунската история и други.

„За мен е радостно, че този екип направи този филм. Важното е, че този филм стана и сега хората могат да видят всичко. Малко хора са такива големи професионалисти. Хората се постараха да направят така, че зрителите да видят реалността“, коментира Христо Стоичков в предаването „Ники Кънчев Шоу“ по Дарик Радио.

„Наско Сираков ще остане в историята на българския футбол. Всички от незабравимия отбор през 1994 година остават мои приятели. Аз имам много приятели левскари.“

„Аз бягах от училище, за да играя футбол. Това бе моя мечта, която ми забраняваха комунистите. Когато комунистите ме наказваха, аз продължавах да играя. Комунистите винаги ще си останат комунисти“, продължи Камата.

„Винаги съм взимал нещо от треньорите, които са работили с мен. Сава Савов ме пускаше титуляр в Харманли. Той е един от виновниците, за да стигна до големия футбол. Той е един от виновниците, за да стигна до ЦСКА. Знаете как се тренираше преди години“, добави футболната легенда на България.

„Йохан Кройф ме оценява като човек, който ми е бил треньор и знае какъв съм. Другите коментари са без покритие. Приятелството ми с Хосе Карерас е от много години. Надявам се, че филмът ще се хареса. Надявам се хората да променят своето мислене“, каза още Христо Стоичков.