Първият учебен ден е специален за всички ученици, но тази година ПФК Берое реши да го направи още по-вълнуващ за възпитаниците на 21 старозагорски училища като подготви подарък за тях. За най-специалните – първолаците изненадите са най-големи. Освен първия буквар, на всеки чин ще ги очакват и първите тетрадки и химикал, които са с емблемата на Берое и отборната снимка за сезон 2011/12. Малко по-големите не са пренебрагнати и ще получат по една също толкова специална тетрадка с лицата на любимите играчи.

Разбира се, е най-добре да видиш своите любимци на живо и именно заради това играчите на Берое ще участват в тържественото откриване на учебната година в 14 старозагорски школа. Беройци приеха инициативата много въодушевено и с нетърпение очакват утрешния ден, в който ще имат възможност да пожелаят много здраве, късмет и големи успехи в училище на всички.

Точно в 9 часа пред учениците на НУ "Д.Благоев" ще застане полузащитникът Георги Божанов. На новото попълнение Емил Ангелов ще се падне честа да бъде във Второ ОУ, а младата надежда Иван Горанов ще поздрави децата от Четвърто ОУ. Защитникът Веселин Пенев ще бъде във Пето ОУ, а учениците от Девето ОУ ще имат възможност да видят от близо нападателят Рангел Абушев. При възпитаниците на Дванайсето ОУ ще бъде Янко Вълканов, а в Тринайсето ОУ ще има двама играчи – Милен Танев и Здравко Илиев. Атанас Чипилов ще участва в тържеството на Единайсето ОУ, докато Петър Костадинов ще чуе първия звънец в ОУ „Георги Райчев”. В СОУ "Железник" ще бъде Мирослав Енчев, в СОУ "Васил Левски" - Атанас Янев, а учениците от СОУ "Иван Вазов" ще се радват на Дидо Генчев. Бранителят Ваня Джаферович ще открие годината в СОУ "Максим Горки", а колегите му Стефан Велев и Мирослав Радев ще бъдат в СОУ "Христо Смирненски". Всички играчи се надяват тези срещи да не бъдат последни и да се повторят само два дни по-късно, но вече на стадиона, когато ще бъде мачът срещу ЦСКА.

Ръководството и треньорите на Берое също поздравяват учениците с откриването на учебната година и им пожелават на добър час по пътеките на знанието.