Днес 24 деца от IV ОУ "Кирил Христов" бяха първите, които видяха "Храма на старозагорския футбол" в първата по рода си обиколка на стадион в България. Учениците надникнаха в съблекалнята на представителния отбор, разходиха се по коридорите и видяха всички помещения на съоръжението, а освен това получиха много полезна и любопитна информация за историята на Берое и неговия дом, разказана увлекателно от нашия екскурзовод.

Децата останаха изключително доволни от видяното и си направиха много снимки за спомен от историческия за стадиона и клуба момент. Като първи наши гости те получиха и специални подаръци от Берое.

Както е известно клубът стартира нова инициатива за всички фенове на Берое, любители на футбола в България, гости и туристи в Стара Загора - туристическа обиколка на стадиона под Аязмото.

Всеки желаещ да се включи в някоя от предстоящите обиколки трябва да заяви това свое желание на e-mail адрес tours@beroe.bg или да се запише във Фен магазина на клуба, който се намира на стадиона под Аязмото (северозападен вход, този с големите стълби).

При записване ще бъде получено и потвърждение за най-близката или удобна дата, за която има свободни места. Максималният брой посетители за всеки тур ще бъде 15 души. Първата обиколка за посетители е насрочена за 14 юни от 13 ч.

Ако има повече желаещи от предвидената група ще бъде организирана и втора за съответния ден, която ще стартира в 14:30 ч. Следващата дата за обиколка е 28 юни, отново в същите часове. Графиците на предстоящите обиколки ще се обявява месец за месец в официалния сайт и фейсбук страницата на клуба.

Входът за тура ще бъде 1,50 лв., като всеки включил се ще получи подарък от клуба на тази стойност!

Възможна е и организация на обиколка извън графика, но само за предварително обявена група за посещение и в удобно за двете страни време! Заявки за това се приемат и обсъждат чрез посочените по-горе методи!