Взаимноизключващи се точки от Наредбата поставят под сериозна въпросителна избора на стадион за пловдивското дерби.

Както е известно, Ботев беше наказан с лишаване от домакинство, което трябва да бъде изтърпяно именно срещу пловдивския опонент на „канарчетата“ Локомотив. От Дисциплинарната комисия заявиха, че това е трето наказание за клуба през настоящия сезон, след последно предупреждение и мач на закрити врата, поради което няма начин Ботев да не бъде наказан именно с лишаване от домакинство.

„Жълто-черните“ биха могли да обжалват пред Апелативната комисия, но се оказва, че това решение на Дисципа е необжалваемо. Вариантите със стадиони в други градове, различни от Пловдив, не са приемливи, тъй като първо се отдалечава отборът-гост и второ – пътуването на двете агитки в посока друг град крие много рискове.

Очертава се единственият възможен вариант и той е със стадиона на отбора-гост Локо Пд в Парк „Лаута“. От него едва ли възхитени и в двата клуба, тъй като на стадиона ще се изсипе като мнозинство „жълто-черната“ публика, а „черно-бялата“ трябва да бъде малцинство, с всичките рискове от нанасяне на щети по стадиона. В Ботев пък едва ли ще са възхитени от факта, че трябва да играят дербито на тежкия терен на съперника.

„Канарчетата“ имат 24 часа да реагират и да предложат два стадиона, а СТК ще разгледа случая най-рано утре.