Сформираният набързо в края на зимната пауза отбор на Берое продължи отличната си серия от началото на проления полусезон и спечели с 1:0 гостуването си на Марек в Дупница.

Старозагорци пропиляха чисто положение в 20-ата минута, когато центриране отдясно на Костурков, бе засечено с глава от Златинов, но топката премина на сантиметри от вратата на домакините.

В 39-ата минута обаче гостите поведоха на стадион Бончук. Отбраната на Марек допусна грешка, Апостолов проби, остана сам срещу вратаря Стамен Белчев и с премерен изстрел прати кълбото в мрежата на домакините.

Последваха две изгодни положения, открили се пред рожденика днес Владислав Златинов, а Марек застраши за първи път вратата на Пламен Колев в 54-ата минута, но от добра позиция Иван Редовски не успя да стигне до топката.

Марсел Еламе можеше да реши мача в 64-ата, когато остана сам срещу Белчев, но изпусна топката и тя излезе в аут. В последните минути дупничаните се вдигнаха на щурм, без да сътворят реални опасности пред вратата на заралиите.

Берое се изкачи на 11-о място с 20 точки. След четири поредни загуби, последните две от които под ръководството на завърналия се Стоян Коцев, Марек е 13-и със 17 точки, с четири повече от тимовете в зоната на изпадащите.