Седрик Бардон иска да напусне България и отново да се върне да играе във Франция, твърди електронното издание Мercato365. Футболният сайт припомня, че миналата седмица българският отбор бе елиминиран от Шампионската лига, и затова Бардон преосмисля оставането си в него.

Седрик Бардон играе в Левски от три години, като е шампион, носител на купата и суперкупата на България,” пише Мercato365. „Но миналата седмица Левски, който се включи от втория кръг на Шампионската лига, бе елиминиран от Тампере. Така българският шампион няма да играе повече в Европа през този сезон.”

Изданието продължава: „На 30-годишна възраст, Бардон би искал вече да се върне във Франция, където играеше преди да се присъедини към Левски. Той изстрада това отпадане от Шампионската лига. След три години в София, бившият играч на Лион, Рен, Гингам и Льо Авър вече тъгува за родината си, а семейството му, което е във Франция, се нуждае от него.”

Според сайта, ако получи оферта от френски клуб от Лига 1 или Лига 2, Бардон няма да се поколебае да я приеме. Там се твърди още, че завръщането във Франция е приоритет за халфа и той ще проучи всички възможности да го осъществи.