Старши треньорът на Ботев Велислав Вуцов все още е гневен на съдийството на мача за Суперкупата на България срещу Лудогорец (1:3). Специалистът изрази мнение, че ако реферът Николай Йорданов бъде санкциониран, най-уместното наказание е да бъде пратен да свири женски футбол.

Освен това, Вуцов коментира и предстоящия мач с Левски на „Георги Аспарухов“ в неделя. Треньорът на „канарчетата“ призна, че очаква тежък двубой и допълни, че всички в тима се готвят сериозно за срещата.

„Отборът на Левски е стимул за Ботев. И двата отбора през годните са мерило за победи, и двата отбора искат да се побеждават и надиграват. Левски има вътрешни сътресения, защото не са добри резултатите. Това дава предпоставка да се твърди, че Левски не е добър отбор, но аз съм на противното мнение. Левски винаги ще е мерило и ние нямаме право на подценяване. Нека не се изхвърляме. Но при всяко положение високо летене на тези млади момчета минава през победи. Колкото повече победи, толкова по-добре за авторитета ни. Имаме си цели и ги преследваме. Умора има при нас, но ние не сме се сгромолясали. Обяснимо е, играхме тежък мач за Суперкупата. Психическите обременености обаче ме притесняват. Надявам се да мога да им помогна. Аз им се извиних на момчетата от името на футбола заради онова, което се случи в сряда. Това е срам за футбола. Лошото е, че нещата продължиха и в четвъртък, когато прочетох какви ли не дивотии. Причакаха ме преди тренировката и ме питаха как така ще накажат съдията за 4 грешки в полза Лудогорец и нито една в полза на Ботев. Дай Боже да се възстановим психически до неделя и се надявам да запазим нивото от сряда“, започна Вуцов.

„Има неща, които знам, но ще премълча, защото ще олекна. Но не мога да премълча това, което се случи онзи ден в сряда. Особено приказките, които чух на този съдия след мача, ме убедиха, че се касае за тенденция. Чувам, че ще бъде наказан, да го пратят да свири женски мачове. Когато един човек казва на делегата, че в първата минута е спестил червен картон на Ботев, но аз знам едно, че този се прави на тарикат. Първият жълт картон е страхотна измислица на Колев. А във втората ситуация, аз като страна, твърдя, че е фаул. Още повече той имаше консултация с трима-четирима играчи на Лудогорец, отиде и вдигна картон. И след като видя как реагира стадионът, второто полувреме Господ му прати две ситуации – излиза наш играч сам срещу вратаря и бе съборен, дали е жълт, или червен картон. Ако той даде червен и не е тенденция, никой няма да му каже една дума. Айде там се уплаши. Към 75-ата минута, излиза Росен, топката е в ръцете на вратаря, излиза Росен Колев и Хамза, Хамза го удря с лакът. Той го вижда. 30 метра топката е отстрани и свири фаул. Сега ви питам всички, когато има удар без топка и на 30-40 метра няма човек, и се дава фаул, какво се дава. Аз по правилата знам, че е червен картон. Вместо това, той вика Хамза и му ръкомаха с пръст като на малко дете. Господ му прати тия две ситуации да се измъкне, но той не пожела. Аз няма против Лудогорец, желая им от сърце и душа успех срещу Стяуа. Харесвам Лудогорец като отбор, но какво страшно има да загубят някъде. Не може във всеки мач да са като роботи, и вместо да им се помогне, да се измъчат и да си извадят изводите...вместо да ги оставят да се надиграват с един отбор като нашия, някой си реши, че трябва измислено да се докарва, да им помага. Аз съм убеден, че този човек сам се натисна да им помага. И на другия ден се намери една медия, която явно е спонсорирана от техния клуб, и казва, че Съдийската комисия, която не се е събирала, щяла да го накаже за 4 грешки в полза на Лудогорец, а цяла България вижда, че той направи 40 грешки в полза на Лудогорец. Но голямата тенденция се видя, червеният картон се измисли. И едва ли не съдията е ощетил Лудогорец. Уважавам много Лудогорец и съм бил честен към тях. Преди една година имаше един мач на Герена. Аз съм кръвно свързан с Левски, но тогава работех за Славия. Баща ми бе на работа в Левски. Тогава, ако исках да правя глупости, щях да ги направя, но не го сторих. Работих за Славия и не се хваля с това. Нека някой да дойде да каже, че съм взел един лев повече от премията, която се даваше в Славия. Не искам нищо да ми се дава и не съм взимал нищо. Но сега тези хора, които тогава казаха, че съм взел пари за стореното, а не е така – правят мечешка услуга на този отбор“.

„За какво да бъда наказан. Могат да ме глобят. Някой ми каза, че съм бил пратил съдията да бере домати и съм го обидил. Ами, че да си селянин обидно ли е?! Дай сега да изтрепем всички селяни“, коментира още специалистът.

„Сега на Герена ще има промени в състава ни. Аз лично мисля, че не е хубаво да има състав от 11 души. Хубаво е да има поне 16. Имаме договорка с един играч, но няма да му казвам името. Става дума за българин. В понеделник, ще дойдат двама чужденци с визитки, но трябва да направим тестове. Аз не съм фен на пробите. Мисля, че на първия-втория ден вече се вижда какво може един играч. Надявам се до края на седмицата да има и трети човек, който е свободен играч. Преговаряме от доста време с него. Малко е по-висока цената. Преговаряме, защото там има едни агенти, които се опитват да го задържат малко по онзи начин от 90-те години, помните го. По такъв начин го държат. При всяко положение се надяваме до сряда, четвъртък да сме наясно. Търсим централен защитник. Не бива да убиваме младите, затова искам един опитен футболист на тази позиция. Искам и един динамичен офанзивен полузащитник. Ще взимаме само класни играчи. Няма да правим ей така трансфери“.

„Нормално е нашите играчи да правят тактически грешки, но компенсират с желание. Ясно е, че тези момчета работят, подобряваме се. Няма отбор-машина, който да бие навсякъде. И ние ще губим мачове. Като игрови потенциал израснахме доста. Нещата на терена са свързани. Играта в защита е свързана с тази в атака. Но за всичко трябва време. Изненадан съм от синхрона на двамата ни нападатели в мача с Лудогорец. Във фаза защита се учи по-лесно и се показва по-лесно. Но аз съм от треньорите, които предпочитат да говорят повече за атаката. Болно ми е, че получихме гол от статично положение накрая на мача с Лудогорец. Грешки видях, но не мога да кажа нищо на играчите, при все желанието, което показаха. Това са млади играчи, при които не бива да се набляга само на грешките. Праведен човек съм и ще кажа нещо. В 90-ата минута на мача с Лудогорец, при третия гол се нахвърлих върху един от младите – Божидар Васев, обидих го като му казах, че е глупак. Извиних му се вчера в съблекалнята, сега и пред вас. Поемам си отговорността и клубът има пълното право да ме глоби затова“, каза още бившият наставник на Славия.

„Ще видим дали готвим изненада за Левски“, завърши Вили Вуцов.