Старши треньорът на Славия Велислав Вуцов даде обширно интервю за Гонг, в което обобщи лагера на белите в Турция. След шест изиграни мача тимът на Славия записа две победи, един равен и три загуби с голова разлика 9 на 11.

 

„По време на лагера в Турция, това което бяхме планували в по-голямата си част бе изпълнено. Като терени и отбори, с които играхме имам и забележки, но като цялостно ниво, като условия обаче не отговаряше на името на Славия. Серизони драми не са ставали, но имаше какво да се желае. Радостен съм от факта, че сериозно контузени в нашия лагер няма. Дори Попара и Тодор Колев  започнаха да тренират с основната група, което е радостно, въпреки че са изостанали. Дано с Алберони всичко е наред и се надявам той да е готов за началото на първенството”, коментира Вуцов.

 

„Що се отнася до състоянието на отбора мисля, че сега сме по-добре отколкото бяхме през лятото. Искаше ми се обаче именно на турска земя да израстнеме и напреднем  повече. Вървим напред, но съм реалист, че трябва много работа и труд за да стигнем нивото което искам. За момента разполагам с равностоини 14-15 футболисти. Другите ще трябва още да се потрудят, за да стигнат до титулярното място. Голямата ни слабост на този етап е в защитата. Там освен Йордан Петков и Ренет не се задава човек, който ако се наложи може да се справи с този пост. Руснака не ни убеди че е за нашият отбор.

Има футболисти с които ще се разделим и няма да им спираме развитието. Аз съм ги казал на президента. Много трудно и сложно е да доидат някой от освободените футболисти в ЦСКА. Има един процент вероятност, но съм реалист и знам, че това ще е много сложно.”, допълни още наставникът на „белите” .

 

От новите Велислав Вуцов отличи Александър Томаш. Бранителя се присъедини към отбора на втория лагер, но успя да убеди треньора, че не е сбъркал с неговото привличане. „Много има още да се желае от Дани Пеев. Петър Димитров израства показва потенциал но има още върху какво да се работи. Аз в едно съм убеден - в този си състав Славия може да победи всеки. Но колко ще поддържаме нивото ще покаже времето. Проблемът на този етап в Славия е непостоянството и това ни тежи много.

Толкова елементарни грешки допуснахме по време на подготовката, че ако имаше световно първенство по елементарни грешки ние ще сме шампиони”