Велислав Вуцов бе безкрайно разочарован от дебюта си начело на Славия в А група при равенството 1:1 с абсолютния дебютант в елита Спортист Своге и е възмутен от представянето на влезлия като резерва Милан Коприваров.

„Много голямо разочарование. Някой да ми беше казал преди мача, че можем да се представим така безобразно, нямаше да му повярвам. Нищо от игрите, които показахме в подготовката, не ни позволява да играем толкова слабо и безидейно. Нищо от това, което говорихме и тренираме, не се прави”, каза белият наставник. 

„Владеехме мача и при 1:0 втората част се виждаше, че трябва да вкараме втори гол и да се успокоим, но вместо това се отхлабихме изключително несериозно и неотговорно, и не случайно бяхме наказани. Противниковият отбор се бореше и повече търсене на някакво спечелване в мача, отколкото ние.”

„Бяхме или прекалено дървени, или прекалено отпуснати, не мога да кажа. Направихме всичко възможно, за да не подценим противника. Хора с опит и доста мачове в А група, да изглеждат в такова състояние, като ги гледах, мислех, че това е невъзможно и сънувам.”

„Хората, които вкарат допълнително, вместо да помогнат, се постараха да попречат. Това се надявах да направя с пускането на Коприваров, но той влезе почти като скрито оръжие на противника. Ако му бях сменил фланелката, нямаше да мога да разбера за кой играе, за нас или за тях”, добави Вили Вуцов.