Старши треньорът на Ботев Пловдив Велислав Вуцов сподели, че неговият тим не се страхува от Лудогорец. Наставникът призова за феърплей по време на този мач, тъй като според него е липсвал такъв по време на Суперкупата на България между двата тима.

Лудогорец и Ботев Пд ще се изправят един срещу друг на 12 септември, петък, от 17.00 часа. Срещата от е от 8-ия кръг на А група.

„Независимо, че е добър, Лудогорец има своите пропуски, но и много силни други страни. Победихме в последните два мача и това даде нужното самочувствие. Начинът за провеждане на работа е значително подобрен. Далеч по-добри неща се получават във всяко едно упражнение. Предстои ни един много тежък мач, срещу най-добрия отбор като качество, независимо, че не е на първо място в класирането. Но определено като състав, те имат 25-26 равностойни футболисти. Отнасяме се с респект, но в никакъв случай със страх. Играхме скоро финал за Суперкупата, но видяхте, че бяхме равностойни, което ни дава основание да няма от какво да се притесняваме“, сподели Вили Вуцов.

„Мачът е назначен в много неподходящ момент, защото имаше мач на младежките национали, а ние имаме много младежки национали , които ще си дойдат довечера. Мач, път, мач, път. Не вярвам някъде по света, УЕФА и ФИФА да има такава страна. Вярно всичко беше в неофициални разговори, че мачът ще бъде в събота. В последния работен ден, твърдя, ми беше обявено, че мачът е в събота, а в понеделник излезе програмата – мач в петък. Ние разбираме важността на следващия мач на Лудогорец за ШЛ, не сме поели пътя да се жалваме, за да не изглеждаме смешни, но не е добре, когато в един отбор има 6 национали, кучета да го ядат, а да се смята само другия отбор. Нека не ми се сърдят хората в БФС, но не трябва да има повсеместни промени. Младежкият национален отбор 10 месеца няма отбор, не мога да го проумея. Не давам съвети, но не може да се червим и да чакаме само мъжкия национален отбор“, допълни Вили Вуцов.

„Никога не съм крил, че моделът Лудогорец е сполучлив и е модел за подражание. Искаме да увеличим точките, надявам се, че ще стане хубав мач, в рамките на феърплея. Защото предишния не беше такъв.'

„Откакто съм във футбола, по-добре организирана от школа от нашата, не съм виждал. Има футболисти, които идват отдолу и са с перспектива“, коментира още треньорът.