„Случайно, на ези-тура уцелих смените, и така,” пошегува се Велислав Вуцов след победата над Берое с 3:1. Наставникът успя да промени на почивката играта на момчетата си, и след слабо първо полувреме, те обърнаха нещата в своя полза през второто.

„Проспахме първото полувреме, през второто явно се събудихме. Наложи се да повишим тон в съблекалнята, да си повикаме и покараме, за да вдигнем оборотите. През първото полувреме в средата на терена съперникът имаше превес. През второто ние контролирахме и обърнахме нещата,” обясни Вуцов.

„Показахме, че в нашия отбор има огромна промяна в поведението – има хъс. След едно проспано първо полувреме, събудих всички на полувремето, и видяхте през второто полувреме момчетата се вдигнаха и обърнаха мача. Ако бяхме малко по-концентрирани, имаше три-четири ситуации, в които можехме тотално да приспим Берое,” продължи той.

Относно проблемите с контузии и умора, Вуцов заяви: „Натрупа се голяма умора. В нашия отбор се натрупаха и контузии, на основни футболисти, така се накъса подготовката. Боби Георгиев има някаква извадена става, при всички положения ще пропусне последния мач. Дано не се наложи операция. Жуниор и Павле Попара имат болки в адукторите. Павле Попара искаше смяна още на почивката, но стисна зъби и показа най-силната си игра. Нашият отбор изигра за 12 дни четири мача. Това в България е трудно, тъй като нямаме условия за възстановяване. Ако някои може да ме убеди, че навън се играе само с витамини и банички, аз не им вярвам.”

„Ще дам два дни за почивка, абсолютно заслужена, и мачът за Купата, който и както да се падне, съм сигурен, че ще го вземем на парад. Самочувствието и силата, които натрупахме, ще ни помогнат,” добави Вили Вуцов.

„Не знам кой го измисли това, да се тегли жребият след изиграването на всички мачове. Как ще си разузнаем така противниците, не е ясно. Някой от УЕФА ако го види това, ще ни закрие футбола,” разкритикува Вуцов управниците на БГ футбола.

„Искам да привлечем през зимата трима-четирима наистина качествени футболисти, особено в халфовата линия. Надявам се до Нова година да вземем такива играчи, и продукцията да е не само на хъс и амбиция, а на качества. Имаме вече двама души, с които е говорено,” завърши Вуцов.