Футболистите на Черноморец записаха втора победа с 1:0 в контрола от зимната си подготовка. След като се наложиха в събота над Светкавица, и днес възпитаниците на старши треньора Антон Велков постигнаха същия резултат срещу Добруджа. Мачът се игра отново на изкуствения терен в Поморие.

В днешния мач Велков пробва по-затворена тактическа постройка с преквалифициране на някои от защитниците като халфове. Въпреки това „акулите” създадоха половин дузина чисти голови положения до почивката. Само Рикардо Андре обаче беше точен в 20-ата минута с глава след центриране на Савио, който блестеше с активност по десния фланг. „Царе” на пропуски станаха Георги Андонов и Костадин Дяков.

От многото смени след почивката ритъмът логично падна. Играта се разпокъса, но положения пред двете врати не липсваха. Савио уцели напречната греда след отлично изпълнен пряк свободен удар, а капитанът на гостите Симеон Симеонов и Тодор Данков отправиха опасни удари към вратата на Паскал Борел.

В първите две контроли наставникът Велков използва общо 21 от набичните 23-ма футболисти. Зарази леки здравословни проблеми бяха съхранени нападателите Муса Койта и Мартин Тошев.

Утре и вдругиден черноморци ще бъдат в почивка, а в сряда заминават на лагер в турския курорт Анталия, където ще останат до 14 февруари.