Вратарят на Ботев Пд Венци Велинов ще пропусне двубоя с Локо Пд в събота, научи Гонг. Синът на Джони Велинов има проблеми с кръста и отпада от сметките на Енрико Пичони. Юношата на ЦСКА направи няколко прегледа в София през седмицата, след които лекарите му препоръчаха почивка.

Под въпрос за дербито е и друг от вратарите на „жълто-черните” – Румен Попов. Той също има здравословни проблеми, които му пречат да тренира пълноценно. Ако Попов не се възстанови до мача, резерва на Лука Бриньоли ще бъде младокът Христо Радков.

Утре ще стане ясно, дали Пичони ще може да разчита на Густав Бахойен и Ален Карлет. Те страдат от разтежения, които все още не са отшумели. При по-сериозни натоварвания Карлет и Густав чувстват болки, а медицинският екип на „канарчетата” прави всичко възможно да ги възстанови. Двамата не са тренирали пълноценно от двубоя срещу ЦСКА, което прави повече от 10 дни.

Междувременно, домакините в „Битката за Пловдив” решиха да пазят тревата на ст. „Христо Ботев”, като не тренират на него до събота. Теренът на „канарчетата” е един от лошите в „А” група, а за капак на всичко той е налазен от попови прасета. Служителите по поддръжката на стадиона правят необходимото за отстраняването на тварите. Днешното си занимание „жълто-черните” проведоха отново в село Граф Игнатиево, а утре ще пътуват до Куртово Конаре.