Помощник-треньорът на Литекс Иван Маринов бе ударен с камък по брадата от пловдивски фенове след края на мача с Ботев.

„Когато се доближих до рейса, към мен полетя канонада от камъни. Един удари стъкло на автобуса и го пукна, а друг, по-малък, ме удари в брадата. За мой късмет нямам сериозна травма. Добре, че не се случи нещо по-лошо”, заяви Иван Маринов.

Пресаташето на Литекс Стоян Петков даде още подробности около размириците след мача:

„Неприятни инциденти съпътстваха прибирането. Още от самото връщане в съблекалните отборът бе замерян с камъни, някои от които сериозни павета и плочки. Пострада Иван Маринов, който бе ударен с камък в челюстта. Домакинът Тони Димитров пък бе уцелен в рамото”, заяви Петков.

„На масиран обстрел бе подложен и автобусът на Литекс. Един доста сериозен камък счупи страничното стъкло, покрай него пострадаха джипа на Ангел Бончев и автомобила на Стойчо Стоилов”.

„Полицаите реагираха бързо и това предотврати нещо по-сериозно. Има само материалните щети, но няма човешки жертви”.

„Полицията се намеси навреме. Проблемът беше, че камъните летяха извън стадиона и не можеше да се предвиди от къде ще дойдат”, обясни пресаташето на „оранжевите”.

„В момента автобусът напуска Пловдив, заобиколен от 10 патрулки, като във военно положение сме. Всички са добре, но се притесняваме този прозорец да не се срине, защото ни чака дълъг път”, допълни Петков.