Почти сигурното ново попълнение на Локомотив Пловдив Жозе Фуртадо ще трябва да мине повторен преглед преди да подпише договора със „смърфовете”. Сутринта нападателят мина през задължителните изследвания, на които докторите са забелязали наличието на екстрасистоли – ритъмни нарушения на сърдечната дейност. Поради това португалецът ще мине и през кардиолог в 17 часа днес.

„Няма нищо притеснително, подобни нарушения на сърдечната дейност има при всеки човек. Причините при Фуртадо може да са както самолетният полет до България, така и смяната на климата. Предполагам, че повторните изследвания ще покажат, че той няма да има проблеми да играе футбол”, коментира пред Гонг лекарят на Локо Пд д-р Павлов.

В същото време от ръководството на „черно-белите” не избързват да се ангажират със срок на договора на Жозе Фуртадо. Административният шеф на „Лаута” Атанас Узунов заяви, че едва след като минат и вторите прегледи на португалеца ще бъде обявен контракта. Още няма яснота дали ако подпише с „чено-белтие”, Фуртадо ще попадне в групата за мача с Литекс, тъй като Христо Бонев трябва да прецени моментната форма на новата си придобивка.