Авторитетният вестник „Рекорд” от Португалия се сети за нападателя на Левски Жоао Силва. Четирите гола на тарана в последните две седмици провокираха интереса на авторитетната медия.

Специално за Гонг от „Рекорд” пратиха целия материал за голмайстора на Левски. Страницата посветена за португалците, които играят в чужбина, отбелязва възхода на Силва. Медията се е свързала с играча, който коментира положението си в Левски.

„Работих здраво, за да получа тази възможност. Не беше лесно, защото дойдох в София в края на подготовката. В последните два мача вкарах четири гола. Винаги съм се трудил много, но в Англия не получих възможност за изява в Евертън. Няколко пъти попадах в състава, но никога не стигнах до мач за първия тим. Това беше причината да си тръгна от там. Мисля, че имам капацитета да се върна в първенство, като английското. Ще се трудя, за да се върна на това ниво”, коментира Жоао Силва пред португалското издание.

„Знам, че България не е най-добрата витрина, за да се върна в националния отбор, но това е мечтата на всеки футболист. Тук искам да стана шампион. Левски не е бил такъв от три години и работим, за да се случи. Вярвам, че ще успеем. В момента сме втори на една точка зад Лудогорец”, допълни снажният нападател на Левски София.

Изданието показва и таблица със своеобразно класиране на португалските голмайстори в Европа. Логично лидер е Кристиано Роналдо с неговите 13 гола за Реал Мадрид. Следва Уго Алмейда от Бешикташ, който има девет гола в турската лига. Трети е Елдер Пощига от Сарагоса със седем гола. Жоао Силва заема седмо място заедно с Педро Еуженио от Берое и Паулиньо от Клуж.

Водещ португалски вестник посвети цяла страница на Жоао Силва от Левски

източник: Снимки: Вестник "Record"