Новакът в А група Академик започна подготовка за новия сезон днес, като първата тренировка се проведе на базата на НСА. Сред трениращите беше и нападателят Владимир Манчев. Бившият нападател на ЦСКА обаче очаква трансфер зад граница и през това време ще тренира с Академик. Ако до такъв не се стигне, Манчев е дал дума да играе през новото първенство за Академик.

18 играчи започнаха подготовка днес. Сред тях обаче не бе считаният за ново попълнение Евгени Йорданов, който все още не е решил дали да приеме условията, които му се предлагат. Новите имена засега са малко, но старши треньорът Самир Селимински тепърва ще решава кои футболисти ще привлича привлече и кои ще освободи.

Първото ново попълнение на Академик е 34-годишният вратар Николай Чавдаров, който за последно игра в Гърция. Според Селимински той е много опитен и ще внесе спокойствие в задни линии. Треньорът каза, че води преговори с няколко футболисти, а пък някои от започналите днес ще бъдат освободени. Най-големите проблеми за тима в момента са в защитата, която трябва да бъде подсилена.

Академик започна с лека тонизираща тренировка. Всички футболисти завъртяха десетина обиколки на терена, след което наблегнаха на упражненията за разтягане, лицеви опори и коремни преси.

Интересното бе, че преди началото на кроса всички в отбора автоматично се наредиха зад Владо Манчев и това предизвика смях в наставника на Академик.

Довечера ще се проведе още една тренировка на тима от 18:30 часа. На нея ще дойдат и играчите, които ще изкарат проби в отбора.