Старши треньорът на Славия Вили Вуцов даде обширно интервю за Гонг преди столичното дерби с Локомотив София. „Предстои интересен мач. Първенството е във фаза, в която никой не знае къде е. Целите и амбициите на всички са високи. На този етап само приказки, на дела нищо не е известно. Влизат в мача от по-добра позиция като класиране. Една победа ще ни доближи двата отбора. В Локомотив има 3-4 водещи футболисти – Камбуров, Дафчев, Златински, това са играчи, за които трябва да внимаваме. Опитни защитници и добри футболисти”, каза Вуцов.

Той допълни, че няма да дава персонални задачи на играчите си. „Определението „мач за мач” зависи от представянето. Ако натрупаме точки в тези сложни и тежки мачове, вече няма да играем мач за мач, ще имаме по-сериозна цел. Ако не успеем ще играем мач за мач. За мен няма да е без значение Славия дали ще е на 4-то, 5-то или 6-то място. Ще карам играчите да играят до последно. В тези два мача играчите трябва да защитават възможностите си. Ако се докажат повечето ще останат при нас. В Славия мач за мач не може да се кара. Това е отбор със сериозни изисквания. Могат да се състезават футболисти, които имат амбиции. Тези момчета се надявам, че няма да се задоволят с малкото”, допълни още треньора.

Относно селекцията в Славия Вуцов разкри, че вече има набелязани няколко играчи, към които има реален интерес. „Имам интерес към 4-5 футболисти. Един от чужбина и четирима от България. С тях вече е говорено, ако успеем от тези играчи 2-3 да привлечем ще съм доволен. За имена няма да говорим. Първо трябва да видим, с кои ще се разделим. Трябват ни няколко по-качествени играчи. Няма да вземаме на килограм”, каза Вуцов.

Треньорът потвърди информациите, че Венци Стефанов има идея да изпрати него и Асен Букарев на стаж в реномирани европейски клубове. Той обаче допълни, че ще иска същото да се случи и с шефа на ДЮШ на Славия Владо Иванов.

Относно рефера Антон Генов и изказвания от страна на шефа на Локо София Иво Тонев, Вуцов каза: „Много уважавам Иво Тонев, но прочетох, че били известни моите приятелства с Антон Генов. На повечето футболни хора е известно добре приятелството на Тонев с Генов и то е много по-силно, от колкото моето с Антон Генов. Ако аз веднъж съм бил с него в „Час Пик”, Иво и Антон много повече са посещавали „Син Сити”, което е напълно нормално и естествено. Неестественото е, когато с тези приказки се злоупотребява. За мен Антон Генов е най-добрият съдия в България”.