Старши треньорът на Славия Велислав Вуцов даде интервю за Гонг относно първия лагер на тима във Варна, където от няколко дни няма условия за провеждане на нормална подготовка: „Времето ни пообърка плановете но продължаваме да работим.”

Вчера, заради обилно падналият сняг, се наложи тренировката на отбора да се проведе по стълбите на хотела където са настанени белите.

„Не за пръв път провеждам такива занимания, даже според мен те са много полезни. Много съм доволен от бразилските футболисти, които са на пробен период”, каза Вуцов - „До този момент двамата се представят много добре и си личи, че са качествени играчи.”

„Много съм затруднен, защото нямаме свободна квота за състезатели извън ЕС, а и не бих се разделил и със сегашните си чужденци. Ако има добра оферта за някой, ще го пуснем, но аз държа на тях и ги искам в отбора.”

Относно търсения футболист за поста централен защитник, наставникът на белите сподели, че трудно може да се вземе нов играч, тъй като вече подготовката е започнала и едва ли ще се намери някой качествен състезател, който ще е без отбор на този етап.

„Преди лагера в Анталия може да се разделим с някой от наличните ни футболисти, но с всеки изминал ден шансовете наш играч да отиде в чужбина изглежда намаляват”, коментира наставникът.

На въпроса би ли работил отново с мароканския футболист на Левски Юсеф Рабех и ако не се стигне до трансфер на защитника в чужбина, би ли го привлякъл в Славия, Вуцов отговори с категорично отрицание:

„Той е много добър футболист но човешките му качества провалят на този етап и футболните му. Много трудно, да не кажа невъзможно, този човек може да вземе мерк,и за да направи някакъв контрол върху себе си и мисля, че тези неща в личния му живот много влияят и на играта му. Според мен, от ден на ден формата и качеството на играта му падат.