Старши треньорът на Славия Велислав Вуцов говори пред Гонг за утрешния мач реванш от полуфиналите за купата на България срещу Берое. Наставникът сподели, че мачът със старозагорци е важен дотолкова, че ще осмисли сезона на „белите“, които тази година честват 100 годишен юбилей.

„Всички ще са много щастливи, ако в тази година има нещо запомнящо се, а един финал е именно това. Ние трябва да се представим на добро ниво и ако, дай боже имаме и малко късмет, да спечелим“, коментира старши треньорът на „белите“.

Вуцов заяви, че статистиките не го интересуват по повод това, че Славия трудно играе в Стара Загора. „Аз лично съм побеждавал с тима на Славия Берое като гост. И двата мача, които се играха наскоро имаше възможност да ги спечелим. Това са два равностойни отбора и бъдете сигурни, че и двата тима ще бъдат пределно концентрирани. Убеден съм, че моите играчи ще бъдат концентрирани максимално. В отбора има настроение, има и спокойствие за разлика от първия мач, когато напрежението властваше дори и в щаба на отбора.“

„Аз за себе си мога да кажа, че съм коренно различно по-спокоен. Аз съм убеден, че качеството и възможностите на моите футболисти е много по-добро от тези на Берое ,макар и мъничко. Те също разполагат с много добри играчи и ни превъзхождат в дисциплината и отборната организация. Убеден съм, че ще стане здрав мач и се надявам ние ,които сме с „бели“, сърца Славия да победи.

„Съжалявам за изказването си след първия мач с Берое, когато призовах хората от Бостън да хвърлят някоя бомба, за да се стигне до отсъждане на дузпа в наша полза. Прибързах с изказването си. Извинявам се и го казвам с открито сърце. Но в едно съм убеден че дузпата, която не дадоха срещу Галин Иванов в последната минута беше безспорна. Аз от както съм треньор на Славия, вече 13 мача няма свирена дузпа и нарушение около наказателното поле в наша полза. Не знам какво ще е утрешното съдийство, но се надявам да е безпристрастно. Аз виждам една тенденция спрямо нашия отбор и доста време мълчах, но това ми дойде малко в повече и за това така се получи с изказването ми. Твърдя, че и в двата мача Елио Мартинс бе за червени картони, но му бяха спестени. Разбира се трябва да бъдем търпеливи към дадени грешки от страна на съдиите, но към не моженето не трябва да бъдем търпеливи“, завърши Вили Вуцов.