Наставникът на Ботев Пловдив Велислав Вуцов остана доволен от победата на тима над Литекс с 2:1. Той поздрави подопечните си за постигнатите 3 точки.

"Поздравявам футболистите за духа който показаха. Нашият отбор когато е под напражение играе добре, тази седмица измисляха тъпотии по адрес на Ботев", заяви след мача Вуцов. 

"Много ценна победа, изписаха се кофа лъжи и гадости през седмицата. Пътят на развитие на тима ни искам да мине не с такова голямо напрежение, а да е спокойно. Имаме слабости. Преди Варна играхме чудесно срещу Берое, но във Варна се получи слаб мач на лош терен", заяви след мача Вуцов.

"Половината хора в състава дойдоха в движение. Исках да направя по твърд състав, без големи промени, сбърках, сега като има ротация отборът върви. Новите играчи се включиха добре. Освен в мача с ЦСКА като гост не вкарахме гол, в другите срещи реализираме", допълни той.

"Всеки един ден ние надграждаме. Независимо от критиките към нас, на мен не ми пука, ако видя, че нещата не вървят, целта пред мен беше да се спасим от изпадане. Ако играта не върви, ще си взема нещата и ще си тръгна. Гамаков в Черноморец не се наложи, сега е титуляр и национал. Чунчуков миналата година има един гол в Раковски, сега виждате как играе. Вървим напред, водещите и опитни играчи трябва да помагат на младите, от тях искам повече", продължи Вуцов.

"Борбата ще е до последния кръг. Нашият отбор много рано го отписаха, ако не влезем в шестицата, ще сме се раздали докрай. Играем честно навсякъде. Що се отнася до съдийството бяха пропуснати 3-4 картона за домакините, които бяха доста фрапиращи", завърши Вуцов.