Старши треньорът на Славия Велислав Вуцов показа увереност преди мача на „белите” срещу Ботев от 7-мия кръг в А група. Бившият наставник на Левски призна, че до момента отборът е длъжник на собственик Венцислав Стефанов.

„Напълно сме се освободили от напрежението, победата в последния мач даде самочувствие и увереност на играчите и на нас ръководството”, заяви Вуцов.

„Наблюдавах Ботев, различен вариант на игра и състав, имам някаква представа за тях. Мисля, че Ботев е голям клуб с голяма традиция и заслужава по-добри дни. Притеснението ми е, какво ще представлява нашият отбор. Ако играем както можем в този си вариант Ботев трудно ще ни се противопостави. Нямаме право на отпускане, защото имаме малко точки и не ни е добра играта”.

„Г-н Стефанов е президент и собственик, той има право да се вижда и с мен, и с футболистите, когато иска. Той е показал, че държи на нас, срещата мина в добронамерен тон. Ние сме му длъжници, знаем го и без да беше идвал. Дано това появяване помогне за концентрацията и мобилизацията ни”.

„Аз съм съсредоточен върху това отборът на Славия да изглежда по подобаващ начин. Най-лошото е, че не ни спират контузии. Данчо Петков е аут до края на сезона с коленни връзки разтегнати, Ренет не е в групата - двамата ни основни централни защитници. Боби Георгиев е под въпрос до последния момент, Тодор Колев има сериозно разтежение и той играе с воля и амбиция, за него също ще решавам в последния момент. Като включим към тях контузиите на Сашо Младенов и Ники Петров, виждате, че 5-6 човека са извън строя”, обясни специалистът.

„Нужни са ни 1-2 бързи и добри резултата, за да се стабилизираме и да влезем с добър ритъм в тежките мачове, които ни предстоят”, завърши Вуцов.