Старши треньорът на Славия Вили Вуцов проведе занимание на един от терените в курортен комплекс Албена. Той е доволен от условията, предлагани както от хотелския комплекс в Златни Пясъци, така и от терените в Албена.

Вуцов не приема, че ще играе контроли, а според него Славия ще участва в учебни игри. Белите ще срещнат на 23 януари Шабла и на 26 януари Добруджа. На 30 януари Славия ще играе в София с Марек.

„Важните контроли ще са в Анталия, заяви Вуцов. Те ще ни докарат до добър игрови ритъм и добра форма преди началото на пролетния дял. Тук, край морето, ние няма да играем контроли, а учебни игри. Те ще са за функционална подготовка, за каквато ще работим по време на лагера, за бързина, за скорост, за издръжливост, за пъргавина и за сила.”

Старши треньорът е убеден, че Славия не търси играчи „на килограм”, а такива, които ще повишат класата на отбора. С привличането на новите, според Вили, са взети желаните футболисти.

„Дай Боже тези, които взехме да се впишат по най-добрия начин в отбора, надява се Вуцов. Не е отпаднала възможността да си тръгнат 1-2 души и да привлечем още един двама нови. Ако вземем още някой, то ще е до броени дни. Илия Илиев все още не е дошъл. Чакаме да разтрогне със Сливен на Арбитража. Ние го искаме, а и той иска да дойде при нас.”

Вуцов много харесва най-новия бразилец Алберони. В него той е видял перфектна техника и добре научен футболист, който да играе във фаза защита.

Треньорът на Славия не е сигурен дали е правилно решението на БФС да се намали бройката на играещите у нас чужденци, извън Европейския съюз.