Вихрен записа поредно равенство по време на подготвителния си лагер в Кипър. След като възпитаницте на Филип Филипов направиха 2:2 със сръбския гранд Цървена звезда, днес Вихрен завърши 1:1 с Клуж. В мача участие не взе бившият футболист на ЦСКА Еуген Трика, който по време на срещата въртеше обиколки около терена.

Мачът ще се запомни също и с неадекватните отсъждания на глания рефер от Кипър, който отсъди две дузпи в полза на Клуж.

Двубоят в Ларнака започна изключително равностойно, като в първите 10 минути двата тима рядко поглеждаха към противниковите врати. Първата интересна ситуация дойде в 12-ата минута, когато Петър Димитров се опита да прехвърли стража на Клуж Станчойо с удар от центъра, но топката не попадна в рамките на вратата.

Няколко минути по-късно бразилецът Пералта имаше отличен шанс да открие, но ударът му с глава не намери целта.

Резултатът в мача бе открит в 36-ата минута, когато футболистите на Клуж получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар. След центриране на Дорсин, Фабиани бе съборен в наказателното поле и главният арбитър посочи бялата точка. Зад топката застана капитана Каду, който не сгреши – 0:1.

Минута преди края на първото полувреме отново главният съдия се превърна в главно действащо лице, отсъждайки втори наказателен удар в полза на румънците. Вратарят на Вихрен Георги Шейтанов обаче се справи повече от блестящо. Българският страж отрази първия удар на Фабиани, а при добавката също нямаше проблеми, въпреки че ударът бе от близо три метра.

През втората част на терена за Клуж се появиха 11 нови футболисти, докато наставникът на Вихрен Филип Филипов не предприе промени. Санданчани стигнаха до изравняване 20 минути след подновяването на играта.

След центриране на Карадимитрос от фаул, топката попадна в Павел Виданов, той прецизно я свали към връхлитащия Золтан Фехер, който от 1 метър изравни резултата в мача.

До края на мача футболисите на Клуж успяха да упражнят териториален натиск, който обаче не доведе до желания резултат.