Вихрен си осигури оставането в А група и през следващия сезон, след като победи с 2:1 като гост Ботев Пловдив.

Мачът започна бурно и двата отбора имаха шанс да открият резултата в първия четвърт игра, но вратарите бяха на местата си. В 14-тата минута реферът Кольо Данев отмени попадение на Марсел Викторине от гостите заради засада.

След много добра комбинация отляво Петър Димитров бе намерен на границата на наказателното поле на Ботев, навлезе диагонално няколко метра и прокара топката между краката на вратаря Павел Станев и изведе Вихрен напред в резултата в 32-рата минута на мача.

В продължението на първото полувреме авторът на първия гол Петър Димитров центрира към Станимир Господинов и капитанът на санданчани вкара отблизо за 2:0.

Старши треньорът на „канарчетата” Светослав Гърков реагира като ужилен и направи трите си смени в първите пет минути на второто полувреме.

Домакините заиграха по-активно, но успя да стигне до попадение едва в 82-рата минута на мача чрез нападателя Емил Урумов.

Въпреки че Вихрен остана с човек по-малко в края на мача, когато влезлият като резерва Любомир Величков успя да си изработи два жълти картона след едва 16 минути прекарани на терена, Ботев не успя да отбележи второ попадение.

Срамната загуба предизвика недоволството на феновете на "канарчетата", които освиркаха президента Димитър Христолов.

С този успех гостите от Сандански успяха да се отдалечат на четири точки от зоната на изпадащите и кръг преди края си гарантираха оцеляването в елитната ни група.