Отборът на Вихрен победи сочеиния за фаворит Локомотив Сф с минималното 1:0 в среща от 22-я кръг на А група. Под обилния дъжд на стадиона в Сандански, столичните железничари допуснаха поражение от по-добре организираният тим в този двубой на домакините. Единственото попадение падна през второто полувреме и бе дело на Лукас Тихамер.

Още от самото начало гостите опитаха да изненадат Вихрен. В 6-та минута Марчо Дафчев отправи удар към вратата на домакините, но не бе достатъчно прецизен в заключителната част.

Малко по-късно отново Локомотив Сф имаше шанс да стигне пръв до попадение след центриране на Орачев, но нито един от футболистите в наказателното поле не успя да засече кълбото.

Тимът на Вихрен също демонстрира самочувствие, Шукардиня стреля силно от фаул, но Голубович с акробатичен скок изби топката в корнер, след който не последва нищо опасно. На няколко пъти до почивката Малин Орачев се опита да застраши мрежата, пазена от Шейтанов, но така и не успя да го преодолее.

Така се стигна до 60-та минута, когато Лукас Тихамер изведе своите напред, след като отклони топката към мрежата след центриране на Сантош в наказателното поле.

През втората част момчетата на Стефан Грозданов почти не съумяха да организират по-сносна атака, с която поне да стигнат до топката в този мач.

След загубата столичните железничари заемат третата позиция в класирането с 43 точки, докато Вихрен е на 12-о с 22.