Вихрен Сандански с лекота победи у дома Марек Дупница с 3:1 в югозападния сблъсък от 12-ия кръг на А група.

Двубоят започна с 25 минути по-късно от предвидения начален час 14:30, тъй като реферът Антон Генов и помощниците му Красимир Георгиев и Пламен Хинков закъсняха заради задръстване, породено от влошената метеорологична обстановка и падналият сняг.

Вихрен откри резултата още в третата минута, когато Еривертон центрира, защитата на Марек не се ориентира добре и остави непокрит Танко Дяков, който с удар от въздуха прати топката в мрежата на гостите.

Санданчани повториха упражнението от първото полувреме, отбелязвайки бърз гол и в началото на втората част, След центриране от ъглов удар в 48-ата минута португалецът Симоеш бе оставен непокрит и с удар с глава от 15 метра прати топката в десния ъгъл на Стамен Белчев.

В 66-ата минута Белчев изби далечен удар на Шукардиня, топката попадна във влезналия като резерва Любомир Величков и той отбеляза третия гол за Вихрен.

Две минути преди края на срещата друга резервата, но в състава на Марек - Даниел Младенов се възползва от грешка в отбраната на Вихрен и на празна врата отбеляза почетно попадение за гостите.

Това бе последен мач в А група за страничния съдия Красимир Георгиев, който навършва 45 години и прекратява кариерата си. Другият помощник на Антон Генов - Пламен Хинков днес направи своя дебют в елита.

Със спечелените три точки Вихрен се измъкна от зоната на изпадащите, изкачвайки се до 12-а позиция с актив от 11 точки, колко има и 13-ият Марек, но дупничани са с по-лоша голова разлика.